Той не е учуден, че името на Пеевски се е появило в списъка

Следващите имена от „Досиетата Пандора” ще бъдат свързани с ГЕРБ. Такова съмнение изрази адвокат Николай Хаджигенов в ефира на „Здравей, България”. Той обясни, че не е задължително присъствието ти в списък с офшорни фирми да означава кражба. Но не е учуден, че името на бившият депутат от ДПС Делян Пеевски се е появило в списъка.

АФЕРАТА "ПАНДОРА": Няколко институции проверяват българската следа в скандала (ОБЗОР)

„Пеевски влезе в политиката с един стар автомобил и 3000 лв. Няколко години по-късно стана мултимилиардер. Няма свинщина в България през последните 12 години, в която да бръкнеш и да няма Делян Пеевскии пряко или косвено вътре. В това няма изненада. Очаквам да излязат още имена, и то конкретно на политици или на хора, свързани с политиката”, смята Хаджигенов. Той посочи, че по закон трябва да се декларира абсолютно цялото имущество.

Какво е офшорна компания?

„Ако някой се чуди защо Цацаров от главен прокурор стана шеф на КПКОНПИ - ето за това. Пеевски беше най-проверяваният политик. Проверките преди ги правеха едни други хора и те гледаха и не виждаха - като Иван Гешев. Сега ръководството на НАП и ДАНС е друго. Проверката от тези две институции ще бъде качествена. КПКОНПИ отказвам да я коментирам, докато Цацаров е там. Очаквам покрай „Пандора” много нарушения да излязат на бял свят. Имайте предвид, че „Магнитски” отвори Кутията на Пандора”, каза още адвокатът и политик.

 

 

Според него досега ДАНС и Финансовото разузнаване не са работили. Той даде пример с Васил Божков, който е теглил милиони от собствените си сметки, а институциите не са разбирали за това.

Пеевски за „Пандора”: Декларирал съм цялото си имущество в съответствие със закона

Хаджигенов коментира и актуалните политически теми. Той посочи, че ще се съгласи на коалиционно споразумение с „Продължаваме промяната”, ако в него частта за правосъдието е такава, каквато „Изправи се БГ! Ние идваме!” смятат за правилна. Относно кандидатите за президент, той обясни, че решение ще бъде взето до края на седмицата след анализ. Според него Румен Радев е допуснал грешка с указа на Гешев. Въпреки това, ще избере между Радев и Лозан Панов, но само ако има дебат между двамата. При липсва на такъв, Хаджигенов заяви, че може би няма да гласува на изборите.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.