Според него става дума за активно мероприятие на кръга "Капитал"

"Разпространената в медиите информация за недекларирани от мен офшорни дружества е невярна, тъй като винаги надлежно и в съответствие със закона съм декларирал пред компетентните органи цялото си имущество". Така бившият депутат Делян Пеевски коментира актуалната тема с Досиетата „Пандора”.

НАП изиска информация за българите в „Досиетата Пандора"

"Въпросните дружества са изцяло дъщерни на дружество, в което имам пряко участие и което е надлежно декларирано, като всякакви различни интерпретации са изцяло неоснователни и манипулативни. Отделно, тези дружества никога не са извършвали дейност, не са притежавали активи и чрез тях не са осъществявани каквито и да било сделки. Поради което опитът да се внуши, че има нещо нередно е неуместен и предварително обречен на неуспех. Никога не съм бил и в несъвместимост за заемана длъжност, като разпространението на неподписани листи, представяни като „документи“, не се нуждае от коментар. Касае се, за пореден път, за активно мероприятие на кръга "Капитал" и свързаните с него медии, с цел тиражиране на неверни и манипулативни твърдения, несъстоятелността на които лесно може да бъде проверена и опровергана. Нямам никакво притеснение от това, като през годините съм бил многократно проверяван по подобни несъстоятелни твърдения", се казва още в позицията.

"ДОСИЕТАТА ПАНДОРА": Сръбски министър си купил апартаменти по българското Черноморие (ОБЗОР)

"Винаги съм бил изряден при декларирането на притежаваното от мен имущество, не съм укривал по какъвто и да е начин доходи, като съм заплащал всички дължими към държавата данъци. Не е случайно избран и момента за тази манипулация, като някои политици вече удобно се възползват от нея в предизборната си риторика. Умишленото използване на името ми няма да доведе и този път до целения от тях резултат", добавя Делян Пеевски.