Независимата кандидат - президентстка двойка обяви, че има амбиции за промяна

Официален старт на кампанията си даде и кандидат - президентската двойка Лозан Панов и Мария Касимова - Моасе. Настоящият председател на Върховния касационен съд избра да отбележи началото на предизборната битка пред скелето на детската болница.  

Панов обясни, че изборът на мястото не е случаен и подчерта, че именно липсата на специлиализирана болница за деца е знак за нивата на корупция в държавата.

Независимата кандидат - президентстка двойка обяви, че има амбиции за промяна както в здравната, така и в съдебната система и очерта политическото разделение като основен проблем в държавата.

Панов: ДПС играят с двама, а защо не и с трима играчи

"България страда от разделение, пример за това е бившият парламент и политическите сили в него. Сега имаме повече нужда да се обедим върху обща кауза. Благоденството на нашето общество и националния интерес са онази спойка, която би могла да ни обедини. Следващата стъпка е да намериме човеците, които да прегърнат тази идея и да ни поведат. Ако зрелостта на едно общество се измерва с внушенията към хората в неравностойно положение, то сградата, която е зад нас е лакмус на нашата зрялост. България не е бедна страна, в България безобразно се краде и това обрича малки, големи и още по-големи деца на недоимък", заяви Лозан Панов.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.