26-годишният Любомир Яков пак отправил заплаха към нея

Задържаха отново мъжа, заплашил председателят на 46-ото Народно събрание Ива Митева, научи NOVA. 26-годишният Любомир Яков е в ареста за 24 часа.

Задържането е станало, след като Яков отново е изпратил писмо на Митева по електронната поща. Този път мъжът е заплашил и бившия премиер Бойко Борисов. От "Киберсигурност" са локализирали мястото на изпращането - Стара Загора, откъдето мъжът изпращаше и предишните заплашителни писма.

Софийската районна прокуратура вече е повдигнала ново обвинение на Яков и в събота съдът трябва да реши, дали да го остави за постоянно в ареста. Първото задържане на Яков беше през септември. След това той не изпълни и условията за домашен арест, който трябваше да изтърпява в село близо до Хисар. Новите закани идват две седмици, след като 26-годишният мъж беше осъден на пробация за срок от три години и 200 часа обществено полезен труд.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.