„Очевидно е, че избраният за президент, ще има подкрепата на мнозинството на българските граждани", заяви кандидатът за президент

"През първата седмица след обявяването на кандидатурата ни посочих някои от достиженията на предишните управляващи. Посочих и много от грешките им. Всяко управление има грешки, Разликата между сегашно и редовно правителство е, че е служебно правителство и че няма действащ парламент. Че няма контрол". Това заяви в студиото на "Събуди се"  кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков, издигнат от Инициативен комитет и подкрепени от ГЕРБ-СДС

„Тайната на вота не е измислена случайно. Хората имат право на това да имат собствените си предпочитания”, подчерта той. 

„Когато аз гласувах на предходните избори, за мен беше важно човекът, който избрах – да е наистина обединител и да вярва в това да даде на хората да проявят своята духовност и професионализъм”, посочи от своя страна полковник Невяна Митева, кандидат за вицепрезидент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепени от ГЕРБ-СДС.

Илияна Йотова: Радев не е знаел, че Кирил Петков е канадски гражданин

По думите на професор Герджиков президентските избори са мажоритарни. „Избираме личности, избираме хора, които според нас имат необходимите качества, които предлагат необходимата визия за развитие на България. Няма партия в момента, която да има 50 процента подкрепа. Няма и коалиция с необходимото доверие – иначе щяхме да имаме редовно правителство”, посочи той и допълни: „Очевидно е, че който и да бъде избран за президент, той ще има подкрепата на мнозинството на българските граждани, а не от отделна партия”.

Атанасов: ДБ никога не е била толкова мобилизирана, колкото сега

По отношение на нападките към политическата партия, която ги е подкрепила, професор Герджиков беше категоричен: „До този момент не сме видели доказателства за нищо и няма как да знаем кое от казаното от г-н Рашков е вярно. Аз не съм съд. Не е наша работа да преценяваме силата на доказателствата особено преди въобще да са представени”.

Според него няма никакво съмнение кой се е справил по-добре с управлението на пандемията. „През последните 6 месеца държавата е в състояние на свободно падане. Човек започва да се пита – Има ли въобще пилот в самолета?”.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.