Рекорден брой носещи вируса в Източна Европа

Случаите на заразяване с коронавирус в света надхвърлиха 250 милиона, предава Ройтерс. Страни от Източна Европа регистрираха рекорден брой заразени. Това е и регионът с най-малко ваксинирани. 

Средният брой на случаи на заразяване е намалял с 36 % през последните три месеца, става ясно от анализ на агенцията. С вируса обаче продължават да се заразяват по 50 милиона души на всеки 90 дни. Предполага се, че това се дължи на Делта варианта.

За сравнение, беше необходима около година за регистрирането на първите 50 милиона случая на заразяване с коронавирус, пише още Ройтерс.

Какви видове антитела срещу COVID-19 съществуват

Здравни експерти са на мнение, че много държави са преодолели най-лошия период от пандемията благодарение на ваксините и на естествената защита, която организмът формира при контакт с вируса. Те обаче се опасяват, че по-студеното време и предстоящите събирания по повод зимните празници могат да доведат до по-голяма заболеваемост.

Ръст на заболелите от COVID-19 наложи по-строги мерки в Киев

Броят на заразените продължава да расте в 55 страни по света, като в Русия, Украйна и Гърция бяха регистрирани рекордни нива на случаи на заразяване.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.
 

Източник: БТА