Това обясни той в студиото на „Здравей, България”

„Няма как да съм кандидатът на статуквото, защото съм нов човек в политиката. По-скоро е обратното - действащият президент е вече пет години в политиката”. Това каза кандидатът за държавен глава Анастас Герджиков в студиото на „Здравей, България”.

Той отправи критика към Румен Радев. Посочи, че не е видял той да е направил нещо за върховенството на закона. „Колкото до това дали той може да бъде начело на тази промяна - г-н Радев оглави тази промяна един ден преди около година, а преди това четири години нищо подобно не се чуваше от него. Това се случи, когато беше лично засегнат и беше в личен конфликт с Бойко Борисов и главния прокурор”, добави кандидатът за „Дондуков” 2.

Скандалите през последните дни, в които е замесено името на ГЕРБ, Герджиков определи като предизборни. „По някои от тях вече съм се изказал конкретно. Ако вие имате подобни пари, ще си ги държите ли в чекмеджето - това не ми звучи разумно”, обясни той.

По казуса с машините за гласуване кандидатът за президент смята, че трябва да се разбере всичко. „Същото важи и за „Хемус”, и за останалите случаи. Този с машините е важен, защото от него зависи дали изборите ще бъдат честни. В момента не знаем всичко - това не е моето мнение, каза го и Илияна Йотова”, добави Герджиков.

Коментар от него дойде и за последните данни за електоралните нагласи. Той смята, че резултатите в деня на вота ще бъдат по-различни. „Сигурен съм, че на втория тур избирателите на ДПС ще гласуват за кандидата, който е срещу Радев, който и да е той. Чисто математически е ясно, че с гласовете на две - три партии като ГЕРБ и ДПС никой не може да стане президент”, каза още кандидатът за държавен глава.

„Ако ние бъдем избрани, това ще стане с повече от 50% от гласовете, което означава, че много хора, подкрепящи различни партии, болшинството от българските граждани, са гласували за нас”, уточни Герджиков.

Целия разговор гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.