Няма издадено предупреждение за цунами

Силно земетресение с магнитуд 6,6 по скалата на Рихтер е регистрирано от Геологжката служба на САЩ и от Европейско-средиземноморския сеизмологичен център югоизточно от островите Рюкю, Япония, в 15:45 централно гринуичко време. Епицентърът му се намира на около 186 км от град Хирара, разположен на един от островите.

Земетресение в Централна Турция

Наха, най-близкият голям японски град с население над 300 000 души, е разположен още по-далеч - на 312 километра южно от епицентъра.

Над 60 сгради са с щети след земетресението в Турция, човек е ранен

В същото време американската система за предупреждение за цунами не е издала предупреждение или препоръка за непосредствена заплаха от цунами, свързана със земетресението. Европейската и американската система за наблюдение дадоха противоречиви оценки за това колко дълбоко е огнището на земетресението. Докато EMSC го оценява на едва 2 километра, USGS твърди, че то е на 6 мили под морското равнище, или на около 10 километра. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС