Двамата ще проведат разговор по телефона

Германският канцлер Ангела Меркел и руският президент Владимир Путин ще проведат нов кръг от разговори днес вечерта относно ситуацията с бежанците по границите на Беларус с Европейския съюз. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на говорител на ЕС. Меркел очаква обаждане от Путин по-късно днес вечерта, каза той.

Урсула фон дер Лайен: ЕС разширява санкциите срещу Беларус

По-рано пресслужбата на Кремъл съобщи, че в телефонен разговор с Меркел руският лидер е обсъдил миграционната криза по границите на Беларус със страните от ЕС. Руският президент е предложил проблемите да бъдат обсъдени "в рамките на преки контакти между представители на държавите-членки на ЕС и Минск. Пресслужбата отбеляза, че Путин и Меркел са се договорили да продължат разговора по този въпрос.

Полша обвини Путин за кризата с мигрантите

На свой ред Стефан Зайберт, официален представител на германския кабинет на министрите, отбеляза в Twitter днес, че по време на разговора Меркел е помолила Путин да повлияе на Минск в ситуацията с мигрантите на границата между Полша и Беларус. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС