Той направи първи коментар след излизането на exit poll данните

Президентът и кандидат за нов мандат на „Дондуков” 2 Румен Радев с първи коментар след излизането на exit poll данните за вота в 2 в 1.

„Едно е ясно - изборите показаха решимостта на обществото ни да скъса с корупцията, беззаконието и с авторитаризма. Опитите за мимикрия, манипулациите с цел да се разколебаят и объркат хората да не гласуват, отговорността да се прехвърля на други - явно не сполучиха”, каза той.

 

 

Радев посочи, че е ясно, че ще се отиде на балотаж, за да се реши битката за „Дондуков” 2: „Резултатът към момента дава оптимизъм, но ще бъде грешка да си мислим, че изборите са предрешени. На този балотаж ще се сблъскаме с партийно-организирания вот на картела на статуквото. Единственият начин да победим огромните му ресурси, да надделеем над лъжата, манипулацията и заплахите е да бъдем мобилизирани”, обясни още той.

Държавният глава допълни още: „Нямайте съмнение, че мобилизацията на партиите на статуквото, които не веднъж са заявявали, че тяхната цел е президентската институция ще бъде пълна. Затова и нашата победа зависи от нашата мобилизация. Зависи от гласа на всеки един българин, който вярва, че една нова България - на справедливостта, на закона и на солидарността е възможна”, уточни Радев. 

Снимка: БГНЕС

На втория тур Радев посочи, че ще разчитат на политическите сили, с които са били заедно в настоящата кампания. „Ще разчитаме на гласовете на всички българи, които искат България да бъде модерна европейска страна”, заяви президентът.

Той посочи, че ще го видим на дебат с кандидата за „Дондуков” 2 Анастас Герджиков. На въпрос каква е причината да не застанат един срещу друг преди 14 ноември, той отговори: „Защото имам равно отношение към всички български граждани. Кого да предпочета по-напред? Не можем да се явим с всички 23-ма кандидати”, каза Радев.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК