Мнението на Анна Заркова и Нидал Алгафари

"Българският народ ясно и категорична каза волята си - 2 към 1 в полза на президента Радев спрямо претендента Анастас Герджиков. Не очаквам обрат на балотажа", това каза в студиото на NOVA Анна Заркова, съпредседател на Инициативния комитет, издигнал кандидатпрезидентската двойка Румен Радев-Илияна Йотова.

Според нея лошата новина е, че е имало хора и партии, които са били готови да опорочат изборите, само за да не ги загубят, а добрата  новина е, че Радев печели с много, защото българският народ е разумен и хората много добре разбират, че победата на Радев означава смяна на модела, формиран върху корупция, а върховенството на закона е заменена от силата на рушвета.

"Проф. Герджиков влезе в тази битка преди месец и половина-два и за този период постигна такъв резултат. Той се бореше с цялата машина, която има държавата. С притискането на хората по села и махали от Бойко Рашков", това каза Нидал Алгафари, част от Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент.

Според него Анастас Герджиков е силен кандидат, а влиянието на ГЕРБ му е като ракета носител, която му е дала нужните гласове, за да стигне до балотаж, където той трябва да докаже на хората, които искат малко по-добър живот, малко по-различна президентска институция, че той е човекът, койт оможе да го постигне.

Вижте повече във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Анастас Герджиков е силен кандидат, влиянието на ГЕРБ бе като ракета носител, която му даде гласовета, на балотажа той трябва да докаже