Млади огнеборци решиха да насърчат донорството у нас

Български пожарникари с предизвикателен календар за 2022 г. 12 млади и красиви жени и мъже в професионална униформа са подготвили провокативен календар, а идеята е да се привлече максимално голямо внимание, тъй като инициативата е с кауза.

Въпреки че често им се налага да гасят огъня, родните пожарникари този път са решили да запалят сърцата на мнозина с атрактивна фотосесия, която да включат в календара на пожарната за следващата година.

„Всяка година слушаме как австралийските пожарникари изработват календар, участват в някаква инициатива, кауза, даряват средства и така решихме да си направим един календар, разбира се с подкрепата на Управителния съвет на Синдикалната федерация”, каза Ивайло Янчев.

ОГЪН В ЖЕНСКИТЕ СЪРЦА: Австралийски пожарникари пуснаха горещ календар (ГАЛЕРИЯ)

Въпреки че е нестандартно за тях, огнеборците са се справили отлично със задачата да позират за календара. Основната му цел обаче е не просто да забавлява. Каузата, която са решили да подкрепят, е донорството.

„Това е много сериозен проблем за България. Знам, че в Европа това е доста развито. Работейки такава рискова професия знаем, че това е необходимо. Знаем, че се погубват човешки животи и е трагично, когато човек загине, но в същия момент може да се помогне на някой друг, който се нуждае от орган. В тази връзка средствата, които бъдат събрани, ще бъдат за информационната кампания”, коментира Янчев.

Огнеборци се снимаха за най-горещия календар на 2019 г. (ГАЛЕРИЯ)

В календара са включени и жени огнеборци. Една от тях е Мария Савова, която вече трета година е курсант в структурите на пожарната.

„Когато чух за календара и инициативата, заедно с колежките ми от факултет „Пожарна безопасност и защита на населението” с удоволствие приехме тази идея, защото каузата е наистина прекрасна и смятам, че повече хора трябва да се замислят колко всъщност важно е донорството”, казва тя.

Още по темата гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.