Право на глас в областта имат 365 000 души

31-ва секция в Бургас минава към гласуване с хартиени бюлетини. Причината - членовете на секционната избирателна комисия не могат да открият картите за машинния вот.

„За съжаление, при отваряне на стаята, която беше запечатана вчера, установихме, че картите липсват. В събота бяха тук. Съхранявахме ги, заедно с останалите документи. Нямам обяснение за случилото се. Не мисля, че са откраднати. Вероятно сме ги затрупали в суматохата”, каза председателят на секцията.

 

 

В конкретната секция изборният ден започна с час закъснение. РИК е информирана за случая. 


Броят на машините в областта е 660. Към момента всички работят. Общият брой на секциите в Бургаско е 762. В 67 от тях има по две машини, а в 169 хората могат да гласуват и с хартиена бюлетина.

 

 

За един час в една от секциите своя глас са дали едва 14 избиратели. В цялата област право на глас имат 365 000 души. Към 11.00 ч. избирателната активност в областта е 9.02%. Три от машините в областта не работят. 
 

Повече гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК