Вижте какво казаха претендентите за „Дондуков” 2, след като упражниха правото си на глас

Днес се провежда вторият тур на изборите за президент и вицепрезидент. В балотажа участват кандидат-президентските двойки, издигнати от инициативни комитети - Румен Радев - Илияна Йотова и Анастас Герджиков - Невяна Митева-Матеева.

Радев: Нека всеки намери 15 минути днес, за да не губим 5 години от бъдещето

Претендентите за „Дондуков” 2 вече упражниха правото си на глас.

„Нека всеки намери 15 минути днес, за да не губим 5 години в бъдещето. Нашата отговорност пред България е отговорност към собствения ни живот. Нека бъдем организирани и постъпим с отговорност към днешния ден. Нека сами определяме съдбата и бъдещето си, а да не даваме шанс на другите да решават вместо нас", призова Радев, след като упражни правото си на глас. 

Герджиков: Гласувах за единството на нацията

„Гласувах за единството на нацията и за това да преодолеем всички кризи, които напоследък се множат във вътрешнополитически, икономически и външнополитически план. Надявам се, че ако с общи усилия се справим с политическата, здравната и икономическата криза, българите ще бъдат отново усмихнати и щастливи”, каза проф. Анастас Герджиков.

Невяна Митева: Гласувах за президент, който ще обедини всички българи

„Гласувах за президент, който ще спазва Конституцията на България. Гласувах за президент, който зачита и споделя европейските ценности и международното право", коментира кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева, след като упражни правото си на глас.

Йотова: Гласувах за решителен и смел човек за президент на България

„Гласувах за това децата ни да се върнат от чужбина, да отглеждат тук децата си, да работят за България - това, което те пожелаха и миналата година на площадите на протеста. Гласувах за това да има разбирателство между институциите, да има общи приоритети и общи интереси, така че да работим всички за българските граждани, независимо къде се намират те”, каза Илияна Йотова.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.