Премиерът и вътрешният министър определиха ситуацията като нормална

Според премиера Стефан Янев и вътрешния министър Бойко Рашков няма сериозно напрежение на границата с Турция, а акцията там е рутинна. Премиерът определи ситуацията на българо-турската граница като нормална. И допълни, че от дни там се провежда специализирана операция.

Янев: Трябва да изберем президентска двойка, която ще олицетворява единството на нацията

„В тази връзка вероятно доста изпитват неудобство, забавяне. Това може да доведе до някакъв вид обвинения, че се прави нарочно. Не мисля, че това е случаят. Нека да изчакаме развитието. Смятам, че нещата са спокойни вече”, обясни Янев.

Изявлението идва на фона на дипломатическото напрежение между България и Турция, което беше предизвикано от думите на вътрешния министър Бойко Рашков. Той обвини Турция в намеса на първия тур на изборите у нас. 

Бойко Рашков: Гласувах за по-добрия кандидат

 

 

Вътрешният министър обясни, че няма напрежение с преминаването на българо-турската граница. А акциите на полицията на граничните пунктове с южната ни съседка през седмицата се били свързани с определена оперативна информация.

„Дали са пътували за избори или за други цели, разбира се, ние трябва да проверим. Очевидно има определена цел, която се съпътства и с една незаконна контрабанда, която ние няма да разрешим. Преминават и лица, ангажирани с определена терористична дейност”, обясни Рашков.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.