Първите бусове с протоколи пристигнаха с близо час по-рано от първия тур

Приключи предаването на изборните книжа в „Арена Армеец”. Обикновено в изборния ден ситуацията в залата е напрегната. Сега обаче работата на всички секционни комисии приключи в малките часове на нощта. Броени минути след края на изборния ден, първите бусове пристигнаха пред сградата - с близо час по-рано от неделята на първия тур.   

Високата скорост на работа се запази през цялата вечер. На всеки час между 200 и 250 секции успяваха да приключат с предаването на протокола от машините. Този път членовете на комисиите трябваше да преброят много по-малко разписки и да ги опишат в един протокол. Грешките в протоколите също бяха по-малко.

При 99,82% от протоколите: Радев води с огромна преднина на бало

Към 22.00 ч. пред залата се образуваха опашки, тъй като много бусове пристигнаха по едно и също време. И това обаче не доведе до напрежение, нито до забавяне при отчитането. Така средно между 2 и 5 минути бяха необходими на всяка комисия, за да отчете резултата си. 

Изборният маратон приключи към 1.30 ч., когато и последните секции предадоха книжата. С това комисиите подобриха рекорда от юли, когато работата в "Арена Армеец" приключи за малко повече от шест часа. 

Повече гледайте във видеата. 

 

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.