Коментар на Любен Дилов-син, избран за депутат от ГЕРБ-СДС

„Мисля, че очакванията се оправдаха – поне в частта, в която беше представена реална алтернатива на президента Радев и неговя модел. Доколко я разбраха хората и доколко решиха да накажат ГЕРБ – не мога да кажа”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” Любен Дилов-син, избран за депутат от ГЕРБ-СДС, в отговор на въпроса оправдаха ли се очакванията на партията му за резултатите от балотажа.

Проф. Коларова: Герджиков промени целия стил на говорене в България

По думите му се задават много тежки дни. „Не искам да съм лош пророк в началото на новата седмица. Държавата в последните седем месеца  беше в състояние на свободно падане. Нямам основание да смятам, че тя много бързо ще се стабилизира”, категоричен е  той.

ГЕРБ вече обявиха, че са готови, в рамките на разумното да подкрепят едно ново правителство, без те да участват в него. „Видяхме до какво доведе липсата на редовен кабинет”, посочи той. И изрази надежда, че новите управляващи ще успеят да овладеят икономическата криза и растящите цени.

Проф. Баева: Няма опасност от концентрация на власт

Според него следващото правителство ще се задържи по-дълго на власт, но не заради политическата воля на съставящите го, а заради тежките решения, които притискат политиците.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.