Това се е случило в столичен хипермаркет

Криминален екшън в София. Маскирани опитаха да разбият и да ограбят банкомат в магазин за техника. Полицията е успяла да осуети обира. Случката е от 03:25 часа тази нощ. Нападателите са молдовци. Единият от групата е задържан. Продължава издирването на другите участници в бандата.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

В 3:25 през нощта трима маскирани мъже разбиват входната врата на магазин за техника на столичния бул. „Цариградско шосе".

„При проникването едно от лицата отива към АТМ устройството, а другото лице влиза вътре и започва да взима дребна техника”, заяви комисар Петър Петров.

Третия чака отвън при колата. Там обаче е и полицията, която следи групата от доста време. Унифромерните успяват да задържат шофьора минути по-късно.

При вида на полицията, другите двама, оставили откраднато и избягали пеша в посока „Самоковско шосе”. „Не са изпълнили полицейските разпореждания и колегите докато стигнат на място те са успели да избягат”, каза Петров.

По информация на NOVA става въпрос за молдовска банда, която от началото на година е направила безуспешни опити за обир на други два банкомата. Освен това групата се занимавал и с грабежи.  Колата им също е крадена. „Автомобилът е тяхната "работна" кола. Той е противозаконно отнет през септември от 7-о РПУ”, съобщи още комисар Петър Петров.

Технологията на работа на групата напомня и за други прояви. Уредът, с който са започнали да режат банкомата, напомня флекс, но е самоделно устройство, което според запознати е на много добро техническо ниво.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.