Бедствена остава ситуацията в четири общини

Продължава възстановяване на щетите след наводненията в Южна България.
След като ключовият мост над Струма към село Покровник поддаде, основната задача на властите сега е да не се компрометира газопроводът към Благоевград, който минава по съоръжението. 

В Гърмен ситуацията също е критична. Там дъждовете отнесоха главен водопровод и 7 села останаха без вода. Очаква се да се вземе решение дали ще се ремонтира водопроводът, или ще бъде изграден алтернативен такъв.

Нормализира се ситуацията след пороите у нас (ОБЗОР)

Сред селата без вода е Огняново.

„Обещанието от ВиК към момента е алтернативен водопровод, но ще сме на режим и ще имаме за много малко време вода”, заяви кметът на Огняново Димитрия Гюрова. Тя каза, че се надява поне за кратко да може да бъде пусната част от минералната вода в селото.

„ВиК са на терен денонощно, полагат огромни усилия това да се случи. Ремонтът е много труден. Търсим алтернативни вариант”, обясни Феим Иса, кмет на Гърмен.

 

 

БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ: Наводнения, свлачища и затворени пътища в страната (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бедствена остава ситуацията в четири общини на Смолянска област. 

„Все още сме откъснати от света, хората са много притеснени, не помнят такова бедствие. Пътят до Триград е разрушен, могат да преминават само леки автомобили и евентуално линейки. Водопроводът е разрушен, трети ден сме без вода”, заяви Радост Караиванова.

„Благодарим на кмета на община Девин. Има обходен черен път през гората. Оттам успяват да ни доставят стоки от първа необходимост”, разказа още Караиванова.

Повече гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.