Даваме си 3 месеца, в които да анализираме и да предложим мерки, обяви Венко Сабрутиев

От "Продължаваме Промяната" ще предложат начална и крайна дата за мораториума", обясни пред NOVA депутатът Венко Сабрутиев, който е и член на временната комисия за справяне с кризата с цената на тока.

Депутатите гласуват за колко време замразяват тарифите на тока, парното и водата

"Днес ще предложим на парламента необходимите поправки. Те обхващат основно две неща – началната дата да бъде днешната, а не първи януари. Ще сложим и краен срок на валидност на мораториума – 31 март. Даваме си срок от 3 месеца, в които ние, като енергийни експерти, ще анализираме, ще предложим законодателни мерки, които да дадат възможност да се запазят цените на електроенергията”, обяви депутатът от ПП.

Депутатите замразиха цените на тока, парното и водата, кабинетът поиска корекции (ОБЗОР)

„Януари и февруари са месеците с най-пиково потребление на ток и парно. Предложението за решение, публикувано от КЕВР, не защитаваше интересите на крайните потребители. Виждаме безпрецедентна намеса на държавата в посока защита на интересите им”, каза още Сабрутиев. Според него от управляващото мнозинство са допуснали грешка с това, че не са изчакали предложението да бъде в писмен вид, за да бъде огледано внимателно. Той увери, че напрежение между държавата и ЕРП-тата няма да възникне. Той е категоричен, че трябва да се помисли за компенсации и за тях.

 

 

„Трябва да се направят необходимите мерки, за да се намалят технологичните загуби”, добави депутатът.

ВСИЧКО ЗА НОВАТА ВЛАСТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.