Жертвата е изчезнала на 11 декември

Тежко престъпление в Разград. След тридневно издирване полицаи откриха останките на 40-годишна жена. Има и задържан за престъплението -  44-годишният съпруг на жертвата. Той  е бил регистриран в полицейските служби на различни държави за насилие над жени, съобщиха от прокуратурата.

Мъж застреля жена си и се самоуби в Перник

Силвия е била забелязана последно в петък, докато се прибира към дома си.  След като два дни родителите й нямали връзка с нея, подали сигнал в полицията. В понеделник започнало издирването й.

„Тази нощ в 1:00 часа беше открито тялото на жената, бяха намерени части от трупа, заровени на четири различни места”, обяви старши комисар Диян Минков, директор ОД МВР-Разград.

Мястото, където били открити останките - пътят към жп гарата в Разград, било посочено от съпруга на жертвата-мексиканец, с испанско гражданство. Преди това той се опитал да заблуди разследващите.

 „Изключително ерудиран, млад човек. Завършил е икономика в Мексико. Работи на летището в Тенерифе на висока позиция. Първоначално не искаше да каже къде е тялото на Силвия, беше изградил алиби, като посочваше места, които са били далеч от жилището. Именно в жилището на родителите на жената е извършено тежкото престъпление. Казваше, че е бил на тренировки в градския парк по това време. Камери обаче са го заснели. Пречупи се и към момента съдейства изцяло на властите”, обясни Тихомир Тодоров, окръжен прокурор на Разград.

Подозрението за жестокото престъпление паднало върху съпруга, след като бил засечен от камери за видеонаблюдение да пренася  чували с велосипеда си. Не е посочил причината за убийството. Според прокуратурата това е болезнена ревност.

„Той е бил регистриран на територията на държави в Западна Европа, че е проявявал насилие по отношение предимно на жени”, обясни прокурор Тихомир Тодоров.

Семейството има три деца – на 15, 8 и 5 години. Хората от квартала разказаха, че били грижовни родители и често ги виждали заедно да спортуват. В нощта на убийството никой от съседите не е чул нищо.

„Престъплението съвпада с рождения ден на голямото дете. Зад библейския вид на мъжа се крие зъл демон. Вероятно става въпрос за престъпление от ревност, но това предстои да се изясни”, каза още Тодоров.

Утре Окръжният съд в Разград ще гледа искането на прокуратурата за постоянно задържане на испанския гражданин.

На задържания съпруг ще бъде повдигнато едно от най-тежките обвинения, като го очаква между 15 и 20 години затвор или доживотен такъв.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.