Силвия Поуп колекционира играчки, а Адам Уайт - брошки

Колекционерите Силвия Поуп и Адам Уайт от Великобритания попаднаха в „Книгата за рекорди на Гинес“ със своите ексцентрични хобита. Тя събира коледни играчки, а той брошки.

79-годишната Силвия Поуп от Суонзи, Уелс, попада в „Книгата за рекорди на Гинес“ като колекционера с най-много празнични украшения в дома си - 1 760. Целта ѝ е през следващата година да събере 2 000.

Ексцентричната възрастна дама, която доби световна слава с рекорда си, започва да украсява своя дом още през септември, за да има достатъчно време да намери място за всички топки, панделки и декорации, събирани грижливо с години от целия свят.

Адам Уайт от Хейстингс взе титлата за най-голямата колекция от коледни брошки. Хобито му започнало, когато преди години видял красивите аксесоари на Коледен базар и си купил няколко.

Той смята събирането на коледни брошки за изключително приятно занимание и колекционера се наслаждава на всеки аспект от него.

В очакване на Коледа: Празнични украси озариха градовете по света (ВИДЕО)

Брошките са основен моден елемент от Викторианската епоха и в колекциятана г-н Уайт има артикули от всяко десетилетие оттогава. Най-ценните му притежания са от платина, диамант и сапфири.

Рекорд за най-много коледни елхи на едно място в Германия (ВИДЕО)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.