Над 1,6 тона от наркотика е бил скрит в товари с банани, с какаови зърна и цимент

Нидерландски митничари задържаха над 1,6 тона кокаин, скрит в товари с банани, с какаови зърна и цимент, съобщи прокуратурата, цитирана от Франс прес.

Дрогата, чиято стойност на черния пазар се изчислява на 143 милиона долара, била скрита в три контейнера. Този с бананите идвал от Еквадор, а товарът бил предназначен за компания в Барендрехт, близо до Ротердам, обясниха прокурорите.

Полиция влезе в британския парламент по сигнал за наркотици (ВИДЕО+СНИМКИ)

 

Контейнерът с какаото също идвал от Еквадор, но минал транзитно през Колумбия, а после през Антверпен. Контейнерът с цимента пътувал за Португалия. В него били открити пет спортни сака с кокаин.

Тази година в пристанището на Ротердам са били заловени небивали количества дрога. Във вторник митническите власти обявиха, че са били конфискувани рекордните 68 тона кокаин, при 49 тона през 2020 г.

Берлинското метрo предлага билет с вкус на канабис

Европейската полицейска служба Европол предупреди, че Нидерландия и съседна Белгия са на път да се превърнат в основен център за прекарване на кокаин, идващ предимно от Колумбия. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Източник: БТА