Тестове с натривки за засичане на наркотици са открили следи от кокаин на 11 места

Британските парламентарни власти извикаха полиция, след като вестник съобщи, че следи от кокаин са били открити на множество места в парламента, предаде Асошиейтед прес.

Председателят на долната камара на британския парламент Линдзи Хойл каза, че се е свързал с полицията, след като в. "Сънди таймс" съобщи, че в сградите на парламента се употребяват нелегални субстанции.

Според вестника тестове с натривки за засичане на наркотици са открили следи от кокаин на 11 места, достъп до които имат само акредитирани в парламента законодатели, служители и журналисти, включително в тоалетна близо до кабинета на премиера Борис Джонсън.

"Сведенията за употреба на наркотици в парламента, получени от "Сънди таймс", предизвикват дълбоко безпокойство и аз ще ги поставя на вниманието на столичната полиция тази седмица", каза Хойл в свое съобщение. "Очаквам да видя цялостно и ефективно прилагане на закона", добави той.

 

 

Говорителят на Джонсън Макс Блейн каза днес, че съобщенията "са обезпокоителни".

Министърът, отговарящ за полицията, Кит Молтхаус каза, че съобщенията за употреба на наркотици в парламента не го изненадват. "Очевидно там работят няколко хиляди души и аз бих бил изненадан, ако сред тях няма няколко потребители на наркотици, за които това е начин на живот", каза той пред телевизия "Скай нюз".

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА