Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“

Сигнализацията при 31-ви км на АМ „Струма“ в отсечката между пътните възли „Боснек“ и „Старо село“ е допълнена с нови пътни знаци, информират от АПИ. Фолиото на буфера в началото на ограничителната система е сменено с по-висок клас, за да има същата светлоотразителност като останалите знаци.

Нарушения в светещата маркировка на АМ "Струма"

По разпореждане на регионалния министър Гроздан Караджов в последните работни дни на миналата година Агенция „Пътна инфраструктура“ изиска от пътноподдържащото дружество, което отговаря за този участък от АМ „Струма“, незабавно да прегледа проекта на съществуващата пътна сигнализация и да я допълни. В резултат са монтирани допълнителни знаци Е18 - „Вода за пиене“. Знаци има на отбивката на площадката за отдих, на 250 м и 1000 м преди нея.

След ремонта: Безопасно ли е мястото на катастрофата с автобуса на „Струма”?

В разделителната ивица, непосредствено след площадката за отдих, е монтиран нов знак Г1 - „Движение само направо след знака“. Буферът е елемент за начало на ограничителната система, която се монтира при опасност с цел разделяне на транспортните потоци и отбивки. Той олекотява евентуален удар на превозното средство. Инсталираният буфер е от най-висок клас и осигурява безопасното начало на ограничителната система, защитаваща спрелите автомобили на отбивката за отдих. Ограничителната система зад буфера може да задържа камион от 38 тона.

„Струма” след автобусната катастрофа: Знак, хванат с тел, и дефектна маркировка

Допълнената схема за постоянната организация на движението в участъка е съгласувана от „Пътна полиция“ - Перник и Областно пътно управление - Перник. Пътната сигнализация в участъка изцяло съответства на законовите изисквания.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.