Според потърпевшите крадците са използвали металдетектор

Жилищните обири в столичния район Оборище продължават. При последната кражба крадците са отмъкнали златото и среброто на семейство, което е било извън София по време на празниците. Откраднaтотo е на стойност около 10 000 лв. Според собствениците на апартамента бижутата са намерени с металдетектор, защото са били скрити много добре. След като прибрали ценностите, крадците изчистили стъпките от обувките си с препарат и оставили отворени прозорците.

Серия от обири на апартаменти в центъра на София (ВИДЕО)

„Предполагам, че обирът е извършен точно на Нова година. Интересното е, че всичко е прибрано и изчистено. Дори миришеше на препарат. Беше търсено само на местата, където се намираха бижутата. Обирджиите са работили доста прецизно и са стояли много време в дома ни. Нямаше нищо счупено. Не са взели никаква друга техника. На прозореца на спалнята има отпечатък и извършителите се издирват”, разказа потърпевшата Ина Николова.

Жителите на квартала призоваха за повече полицейско присъствие в района.      

Повече гледайте във видеото.

Крадец, обрал магазин и прострелял продавачка, е на свобода

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.