За това ни сигнализираха зрители в рубриката „Моята новина”

Опашка от автобуси на сръбско-унгарската граница. Наши сънародници, пътуващи към Германия, се оплакват, че повече от 18 часа чакат да минат пункта. По техни думи, в един от автобусите има и малки деца. Забавянето важи само за пътническите автобуси, защото леките автомобили и тирове минават безпроблемно. След сигнал от NOVA, посланикът ни в Будапеща е обещал да осигури храна и вода на сънародниците ни на граничния пункт. По-късно част от пътниците отново се свързаха с нас и уточниха, че представителят на България нищо не може да предприеме. За проблема ни сигнализираха и в рубриката „Моята новина” . Очакваме и вашите сигнали ТУК.

„Храната и водата свършват, защото никой не беше подготвен да стои толкова дълго време тук. През април чаках по 7-8 часа, а сега вече близо денонощие”, разказа  Цветелина Нейчев.

По-късно през деня от МВнР информираха, че българският посланик в Будапеща Христо Полендаков и екип от посолството пътуват към граничния пункт, за да окажат на място съдействие на сънародниците ни и да им доставят продукти от първа необходимост.   

От външното ни министерство призоваха българските граждани да не предприемат пътуване по маршрута, освен при наложителни причини.

Блокираните на летище в Германия българи ще съдят авикомпанията (ОБЗОР)

Българи са блокирани с часове на летище „Франкфурт-Хан” (ВИДЕО+СНИМКА)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.