Първоначално полицията разследвала отвличане

Обир, завършил с убийство в Русе. Жертвата е съпругата на местен политик и бизнесмен, информираха от прокуратурата. Семейството притежава верига аптеки. При обира от дома им двама нападатели са откраднали 65 000 лева. Това се е случило на 11 януари, а оттогава жената била в неизвестност. Днес разследващите открили разчлененото й тяло в река Русенски Лом.

71-годишен мъж получи тежка присъда за убийството на баща си

„Провеждаме разследване от 14 януари във връзка със сигнал за изчезването на съпругата на русенския бизнесмен и политик Бедрос Пехливанян. Извършени са много следствени действия до момента, събрани са много доказателства. Вече има привлечени двама обвиняеми”. Това заяви за NOVA окръжният прокурор на Русе – Георги Георгиев.  

„Събрахме необходимите доказателства и днес сме повдигнали обвинения на двама мъже от град Русе. Обвиненията са за отвличане, грабеж на пари в големи размери и за умишлено убийство жената, която издирваме, с цел прикриване на другите две престъпления. Днес са задържани от прокурор двамата обвиняеми, единият от тях е разпитан пред съдия. Те не отричат фактите, в който ги обвиняваме, като има известни нюанси в обясненията им”, допълни още прокурорът.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.