Апашите са братя, един от които - непълнолетен

Двама младежи, единият от които непълнолетен - на 17 години, подлудиха бизнеса и полицията в Бургас след серия от кражби в търговски обекти. Те са заловени, след като охранителни камери с изключително добра резолюция са ги заснели да чупят витрината на един от магазините за аксесоари за мобилни телефони в подлеза на операта.

Вчера на заседание на районния съд в Бургас им беше наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Заловиха крадец на голяма сума пари от къща в Кюстендил

Двамата обирджии са от Асеновград – в Бургас били от няколко месеца. Единият е ученик, а другият – безработен.

Наблюдаващият прокурор Христо Христов разказа, че обектът, който са обрали последно, е наблюдаван няколко дни преди извършването на кражбата. Отнети са два мобилни апарата и сума от 50 лв. Част от вещите са върнати, а част от тях друга – продали. Крадците разбили с авариен чук от автобус здравата витрина и проникнали в търговския обект.

„Непълнолетният е осъждан и преди, а пълнолетният му брат – неосъждан. Съпричастни са към множество кражби на територията на Асеновград”, разказва прокурор Христов.

За такова престъпление законът предвижда лишаване от свобода от една до десет години за пълнолетни граждани, а за непълнолетните – до 3 г.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.