Шофьорът е избягал и се издирва

Група от над 61 мигранти е задържана на пътя от Средец към Бургас. Хората са открити в аварирал товарен автомобил с швейцарска регистрация на кръстовището на улиците "Захари Стоянов" и "Георги Панов". Районът беше отцепен. На място имаше служители на "Гранична полиция" и МВР.

Бежанците са откарани с автобус в разпределителния център за мигранти в парк "Росенец".

СНИМКИ ОТ АКЦИЯТА ВИЖТЕ ТУК

Товарният автомобил пука гума и спира. Шофьорът го изоставя и бяга. В буса са били 61 мъже на възраст между 20 и 40 години, самоопределящи се като афганистанци. Единият от тях е изваден от камиона в безпомощно състояние, полузадушен и незабавно е откаран в бургаската болница. Други двама са колабирали заради дългия престой в буса без достатъчно кислород. Направени са им полеви тестове за COVID-19.

По непотвърдена информация афганистанците са преминали граничната ограда през уикенда, където са били чакани от трафиканти. По случая е образувано досъдебно производство, а шофьорът на товарния автомобил се издирва. 

АКЦИЯ В ПОМОРИЕ: Заловиха 9 нелегални мигранти и българите, които ги укривали

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.