Той тествал новия си джип на магистралата

Българинът, блъснал с джипа си кола с две жени и две деца на магистрала в Италия, е шофирал пиян. 61-годишният ни сънародник, който от дълги години живее в Порденоне, избяга от местопроизшествието и беше арестуван часове по-късно в дома му. При жестокия инцидент на място загинаха двете млади жени - братовчедки, на 20 и 26 години, а двете деца в ударения автомобил бяха ранени.

Катастрофата е станала в неделя в участък от магистралата между Вилота и Ацано Дечимо. Твърди се, че джипът на българина е ударил първо колата, в която пътували родителите на една от жертвите. След като автомобилът излязъл от контрол, се блъснал в намиращата се отпред кола на двете жени.

Българин причини тежка катастрофа в Италия, има жертви и ранени деца (СНИМКА)

На задната седалка били дъщеричките на едната загинала - момиченца на 2 години и на 5 месеца. Наложило се екипи на пожарната да разрежат смачканите ламарини, за да извадят децата от автомобила. Те са откарани в болница със сериозни наранявания, но без опасност за живота.

Хоспитализирани са и родителите на 20-годишната жертва Джесика, които изпаднали в шок.

61-годишният българин също бил ранен, но това не го спряло да избяга през полето край пътя.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: antennatre.medianordest.it