Тя бе представена на Седмицата на модата в Париж

По време на Седмицата на модата в Париж своята колекция за новия есенно-зимен сезон представи Оливие Рустейн. С линията си дизайнерйът призовава за мир и истина. Той изпраща послания, чрез които цели да отблъсне "лъжите, омразата и агресията".

Дизайнерът Оливие Рустен направи провокация с мисъл за Украйна. Батальон от танцьори, наподобяващи войници с шапки като каски, изнесоха необичайно представление в началото на шоуто. Те сякаш водеха битка помежду си, докато двама от основните участници драматично се целунаха.

Рустен свърза дефилето, което премина под звуците на наподобяваща военна музика с барабани, с продължаващия конфликт в Украйна.

Творенията на моделиера за сезон есен-зима 2022/2023 са подчинени на идеята за честност и прозрачност по метафоричен начин - чрез цвят.

Модна къща "Диор" представи тоалети, вдъхновени от защитното облекло

Дефилето беше замислено като отговор на личната битка на Оливие с потайността. В резултат на експлозия в дома му през октомври 2020 г. той получи изгаряния и се срамуваше от трайните белези. Според него  темата на колекцията за съжаление е в съответствие със събитията в Украйна.

Моделите представиха тоалети с бюстиета и блузи, наподобяващи щитове. Преобладаващите цветове са светли - бяло, кремаво, символизиращи честност и истина. Дантелата е комбинирана с метал и неопрен, за да се подсили контрастът при характерните за Рустен силуети, които подчертават раменете и тесни панталони, прилепнали към краката с кръстосани или хоризонтални детайли.

Седмицата на модата в Париж, продължава до 8 март.

Вижте повече по темата във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.