Колекцията носи името "Следващата ера" и беше представена в градините Тюйлер в рамките на Седмицата на модата в Париж

В рамките на Седмицата на модата в Париж своята колекция за новия сезон представи модна къща "Диор". Мария Грация Киури предложи тоалети, вдъхновени от защитното облекло в комбинация с военни боти.

Модна къща "Dior" представи тоалети, създаващи усещане за защита - корсети с въздушни възглавници върху костюмите, ръкавици за мотористи, съчетани с елегантна рокля и сака с топла подплата. Макар и замисляна преди месеци с тенденцията за създаване на спортно-елегантна колекция, с днешна дата линията придобива различен прочит.

"Много мислихме как в тези трудни времена да направим връзка между красотата, естетичното и защитата. Мисля, че се получи интересна комбинация. Облеклото само по себе си дава идея за защита, това е първият ни дом, той ни успокоява. Този аспект присъства много в работата ми - от емоционалната защита до защита в истинския смисъл на думата", казва Мария Грация Киури.

Колекцията носи името "Следващата ера" и беше представена в градините Тюйлери. В нея Мария Грация Киури преобразува сакото "Бар", станало символ на "Dior", с топъл хастар или с електрическа затопляща система то се превръща във футуристично облекло.

Колекцията е създадена в сътрудничество с италианска фирма, която произвежда костюми за мотористи. За жената на бъдещето "Dior" предлага черни боти във военен стил.

Специален гост на ревюто беше Риана, която се появи в рокля тип бельо, под която напълно прозираше бременнотп й коремче. Звездата очаква дете от рапъра ASAP Rocky. 

Вижте повече по темата във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.