Откакто Disney пое франчайза, бяха заснети множество spin-off филми

Джордж Лукас заяви, че все още е щял да работи по последната трилогия от "Междузвездни войни", ако не е било решението му да остави франчайза на "Дисни". Той решил да продаде компанията си, за да може да се съсредоточи върху семейството си.

76-годишният режисьор и неговата компания "Лукасфилм" създадоха изключително популярния научнофантастичен франчайз и направиха първите шест филма от сагата, преди "Лукасфилм" да бъде продаден на "Дисни" през 2012 г.

Принцеса Лея със звезда на Алеята на славата

Сега Джордж заяви, че ако не беше направил продажбата преди осем години, феновете нямаше да имат новите три нови филма, на които да се насладят, тъй като той "все още щеше да работи по Епизод IX" - последната част от основната поредица.

В новата книга на Пол Дънкан "The Star Wars Archives Eps I-III", посветена на продажбата на Лукасфилм, Лукас споделя: "По това време започвах следващата трилогия; говорих с актьорите и започнах да се подготвям. Освен това ми предстоеше да имам дъщеря от съпругата ми. Създаването на една трилогия отнема десет години - Епизоди I-III се снимаха от 1995 до 2005 г. Все още щях да работя по Епизод IX, представяте ли си! През 2012 г. бях на 69 години. Така че въпросът беше дали ще продължа да се занимавам с това до края на живота си? Искам ли да премина отново през това? Накрая реших, че предпочитам да отгледам дъщеря си и да се наслаждавам на живота известно време".

Фенове по света отбелязват Деня на "Междузвездни войни" (СНИМКИ)

Откакто Disney пое франчайза, бяха заснети множество spin-off филми, а в момента се работи и по нов проект за стрийминг услугата Disney+, в който Юън Макгрегър ще се превъплъти отново в ролята на Оби-Уан Кеноби, след като първоначално го изигра в Епизоди от I до III.

Наскоро Юън заяви, че превъплъщението му е вдъхновено от покойния сър Алек Гинес, който изигра оригиналният Оби-Уан в първите три филма.

Запитан какво мисли за това, че се е доближил до възрастта на Алек, когато е играл в "Междузвездни войни", Юън каза: "Аз съм му голям фен и ми беше много приятно да го изучавам в ранните му филми. Забавно е да се опиташ да си го представиш като младеж. Ставам много по-близък по възраст до него, така че за мен ще бъде предизвикателство да се опитам да го интерпретирам напълно някъде".

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС