Той е бивш служител на МВР

Показно убийство бе извършено посред бял ден в София. Застреляха бивш служител на МВР пред входа на кооперацията му тази сутрин. На място веднага е пристигнала линейка, но 53-годишният мъж е починал на път за болницата.

Престъплението било извършено малко преди 10.00 ч. Жертвата била простреляна от няколко куршума в столичния квартал „Лозенец”. Стрелецът го е причаквал в двора на кооперация, бил с колело. Носил тъмни дрехи, очила и каска. Разследващи разказват, че е натиснал спусъка пред очевидци.

След стрелбата колоездачът е избягал в Южния парк. През това време на местопрестъплението пристигнала линейка. От Спешна помощ казаха, че мъжът е бил с три огнестрелни рани в корема. По неофициална информация става дума за Любомир Иванов – бивш началник на „Криминална полиция" в Столичното второ РПУ. През годините е уволнявал и възстановяван в системата няколко пъти.

„Един негов комшия ми каза, че преди е работил в криминалните сфери”, споделя една от съседките.

СНИМКИ ОТ МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ВИЖТЕ ТУК

Иванов е обвиняем по дело на Спецпрокуратурата за участие в престъпна група за незаконно производство на цигари. Заради това дело е бил обявен за издирване от Интерпол, съобщиха за NOVA от Прокуратурата. Свидетел е по различни дела. Съседите му от улицата го познават най-вече с това, че е работил като полицай.

„Явно някой му е имал зъб, за да го убие така. Преди даже ходеше с охрана. Винаги беше мил. Има жена”, разказа още съседката.

Разследването стигна и до контейнер за боклук, където криминалистите са намерили раница, за която предполагат, че има нещо общо с престъплението. Засега от МВР не съобщават какви са версиите за престъплението. По случая е образувано досъдебно производство в Софийската градска прокуратура.

Намериха труп на жена във Видинско, задържаха 85-годишния ѝ съпруг

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.