В преследването се включил и отряд "Кобра"

Четирима души са в ареста и с повдигнати обвинения, след гонка с полицията снощи. Екшънът се разиграл в столицата, а задържаните са добре познати на служителите на реда,  заради множество кражби и грабежи. Зад решетките е и 50-годишен мъж, с прякор "Паяка".

Около 22 часа в неделя вечер униформените са в засада край голям строителен обект в столицата. Виждат четирима души, които го напускат.

„Носейки в ръцете си строителна техника. Първоначално са ги предупредили "стой, полиция". Те не са изпълнили полицейските разпореждания”, обясни комисар Петър Петров, директор на "Противодействие на криминалната престъпност", СДВР.

Апашите успяват да стигнат до паркирана наблизо кола. Само шофьорът обаче решава да се предаде.

„Три лица оказват съпротива, като тръгват да бягат в  продължение на 5 до 10 минутки. Като едно от лицата, се оказало малко по-добре физически подготвено, но въпреки това колегите са успели да противодействат и са го задържали и него”, добави той.

И четиримата са добре познати на полицията. Имат по няколко криминални регистрации. Двама са осъждани.

„Кражби и грабежи, като имаме данни, че някои от тях са участвали в по-брутални грабежи като връзване на охранители и отнемане на имущество”, каза още Петров.

Заради това в  среднощния екшън се включва и отряд "Кобра".  В колата  били открити множество предмети, подпомагащи престъпната дейност на бандата.

„Фирмата е наела охраната, да охранява обекта. Не знам дали са въоръжени.  Ние като напуснем, той остава”, добави един от работниците Халил.

През нощта инструментите са заключени в барака, казва ни Халил. Но не се учудва, че апашите са се насочили към дребна техника като електрожени.

„Има скъпи. Пробивните  са скъпи машини. Струват над 200 лева”, обясни той.

По данни на МВР от началото на годината в София няма нито един въоръжен грабеж, извършен с огнестрелно оръжие.

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.