Кирил Петков и Асен Василев ще са съпредседатели

„Продължаваме Промяната” се учредява като партия. Събитието се провежда в конгресния център на Международния панаир в Пловдив. Това е един от районите, в които политическата сила постигна най- добри резултати на парламентарния вот.

Съпредседатели на партията са Кирил Петков и Асен Василев. От обявяването на политическия им проект през септември до парламентарния вот през ноември времето не беше достатъчно, за да учредят партия.

Как се стигна до създаването на партията 

След бурни летни протести, редовни и извънредни парламентарни избори и два служебни кабинета, на политическата карта се появи нов проект „Продължаваме Промяната”.

Със заявката за пълна прозрачност в управлението и нулева толерантност към корупцията  от служебни министри на икономиката и финансите  Кирил Петков и Асен Василев застанаха начело на държавата в коалиция с още три партии - „Има такъв народ”, БСП и „Демократична България”.

Учредяват партия „Продължаваме промяната” (ВИДЕО)

Пет месеца по-късно и седем след  представянето на проекта на Петков и Василев, той официално ще се учреди и  като партия.

„Това, което искаме да направим, е да засилим икономическия растеж на България, да сме сигурни, че сме една независима свободна страна, където източници на енергия са главно български, да сме сигурни, че правилата се спазват и че няма никой над закона”, каза Петков.

„Затваряне на всички кранчета и течове в държавата. И използване на тези средства за по-добро образование и по-добро здравеопазване. И, надяваме се, по-добра инфраструктура. Искаме да позволим на всички наши симпатизанти, където и да са те, да участват основно онлайн в партията, без да създаваме огромни, тромави структури с много офиси и физически локации”, обясни Василев.

Петков: Ще обжалваме решението на съда за ареста на Борисов

В учредителната декларация на „Продължаваме Промяната” отново на челно място е борбата с корупцията. „Имаме толкова много работа да свършим още”, заявява премиерът.

В политическата ни история регистрирането на партия след поемане на властта не е  прецедент. Това се случва и с политическата формация НДСВ на Симеон Сакскобургготски преди 20 години. С учредяването си партията вече ще може да се явява самостоятелно на избори.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.