Със съучениците на починалото момиче работи психолог

След трагичния инцидент в Стара Загора, при който 12-годишно момиче се удави в канал в града, се оказва, че това не е първият подобен случай. Местни жители си спомнят и за други хора, които през годините са ставали жертви на необезопасеното място. 

Детето се разхождало заедно с приятели в района на инцидента, когато обувката й паднала в канала, дълбок 2 метра. При опит да я извади, шестокласничката паднала във водата. Инцидентът станал в извънучебно време.

12-годишно момиче се удави в канал в Стара Загора

Мариана Стефанова, заместник-директорът на ОУ „Христо Ботев“ - училището, в което детето е учило, разказа в ефира на „Здравей, България”, че час след изтичането на последния за деня шести учебен час, неин колега й съобщил трагичната новина.

„Учениците са изключително стресирани. От вчера с тях работи психолог”, каза още педагогът.

Началникът на РИО - Стара Загора Милена Йолдова увери, че се работи по обезопасяване на района, за да се избегнат други подобни инциденти. Полицията и прокуратурата водят следствие и правят експерименти. Водата по канала идва от язовир „Копринка” и минава през два ВЕЦ-а. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.