Разказва Мартин Георгиев

332% повишение в цената на парното и топлата вода - това поиска от КЕВР „Топлофикация Велико Търново”. Как реагираха хората в града на безпрецедентното искане за шокиращо поскъпване и какво обясниха от дружеството – разказва Мартин Георгиев.

Ще се стигне ли до драстично поскъпване на парното и топлата вода от 1 юли

Новината, че парното и топлата вода във Велико Търново може да поскъпнат с 332 процента бързо обиколи един от квартал, който е на централно парно. По-възрастните жители бяха в шок. „Според мен това е политика, която няма нищо общо с благополучието на обикновения човек”, коментира един от тях.

Имаше и такива великотърновци, които не приеха сериозно заявката на "Топлофикация" за рекордното поскъпване. „След като има хора, които вземат по 15 000, по 30 000 лева заплати, защо да не го вдигнат. Това са джобни пари за тях”, каза мъж, живеещ в града.

Топлофикациите искат увеличение на парното и топлата вода с до 330%

От „Топлофикация Велико Търново” успокоиха потребителите си. „100% няма да е такова увеличението. В това прогнозно заявление, което е пуснато през март, не са включени компенсациите за природен газ, които са дадени от правителството и това прави прогнозното поскъпване голямо. Всяка година хората се стресират в началото. През юли, като излезе окончателната сума, цената е в пъти по-малка - 5-10 процента”, заяви изпълнителният директор на „Топлофикация Велико Търново” Александър Димитров.

Увеличение, дори и минимално, все пак ще има, което отказва все повече хора от услугата.

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.