Това научи NOVA

Приятели на обявената за издирване 47-годишна Алена Щерк откриха тяло на жена. Рано сутринта нейни приятели се събраха пред дома й, за да тръгнат да я търсят в района на Радомир. Сигнал за изчезването й беше подаден на 27 май след като бил задействан паник бутон в дома й. От МВР и прокуратурата обаче все още не могат да потвърдят, че откритото тяло е на IT специалистката. То е намерено до пречиствателната станция край град Батановци. Знае се, че откритата мъртва жена е била убита.

Столичната полиция издирва 47-годишна жена от София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Снимка: Стоян Нешев, NOVA

Алена се разделила с приятеля си, който е родом от Коста Рика, преди няколко месеца и тогава заживяла в кв. „Бояна”. „Тя е била видяна в четвъртък вечерта на ул. „Солунска”, на метри от нейния апартамент, където живееше преди време - с черен сак с дрехи. Било е вечерта към 21 ч. и е изглеждала притеснена и забързана”, каза Любомир Методиев, който е близък неин приятел.

Снимка: Стоян Нешев, NOVA

Основен заподозрян за изчезването на 47-годишната Алена Щерк пък е мъжът, с когото тя живеела на семейна начала. Той е чужденец, а по информация на NOVA вече е напуснал територията на България и се намира в Дубай. Разследващите работят и по версия, според която мъжът до Щерк е имал помагач, който му помогнал да заличи следите от тежкото престъпление.

Адвокатът на основния заподозрян за изчезването на Алена Щерк: Клиентът ми се връща в България на 5-6 юни

Ключът към разкриване на престъплението се оказва колата на Алена Щерк. В четвъртък автомобилът й е видян близо до местността, където днес е открито тялото. Местни видели движението късно вечерта, но предположили, че са любовници и не реагирали. Ден по-късно жандармерия е претърсвала района. После колата е паркирана в гаража на жената в София.   Още от самото начало разследващите са имали информация, че е Алена е станала жертва на престъпление.

Основната верия, по която разследващите работят, е любовна драма.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.