Той е обвинен в убийството на приятелката си Алена Щерк

Обвиненият за убийството на бившата си приятелка Алена Щерк остава в ареста. Решението е на Софийския градски съд. Магистратите прецениха, че има достатъчно данни Виктор Спига да е извършил престъплението с особена жестокост. Той беше екстрадиран от Италия преди дни, след като напусна България в деня на изчезването на Алена Щерк.

Под конвой и с пранги на краката костариканецът Виктор Спига беше доведен в Софийския градски съд. Той е обвинен за убийство, извършено по особено жесток начин.

Спига е направил опит да заличи следите от престъплението, твърди прокуратурата. „В неговия дом сме иззели много обтривки и от сифоните на всички мивки се установява ДНК - именно кръв на Щерк. Тоест, аз твърдях в залата, че той се е измил, изкъпал се е, след което е върнал нейния личен автомобил обратно в гаража”, каза Радост Нацева, която е прокурор в СГП. Според доказателствата мъжът е сложил тялото на Щерк в колата й, за да го изхвърли край Радомир.

След убийството на Алена Щерк съдът решава за ареста на обвиняемия Виктор Спига

Защитата възрази на събраните доказателства. Любен Казанлиев е адвокат на обвиняемия Виктор Спига. По думите му доказателствата, които видели по време на процеса днес, са непълни, противоречиви.

Според адвоката на близките на Щерк убийството е имало как да бъде предотвратено. 47-годишната жена е подавала сигнали срещу бившия си приятел в полицията. „Аз не представлявам само близките на Алена, аз представлявам и нея, тъй като имах щастието да я познавам от 25 години. Можеше този случай да не стигне до фатален край. Ето двойният аршин, в който едни случки и едни събития се разследват бързо, а други, за които има данни, че се е очаквало да се случи нещо, са оставени настрани”, каза адвокат Христо Ботев.

Решението за постоянния арест на Спига не е окончателно и може да се обжалва пред втората инстанция.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.