Шест електронни табла ще дават информация за спортния живот в града

Стартира най-новата информационна услуга на Столична община – тъчскрийн LCD-екрани – информационни табла. Те ще бъдат поставени на различни оживени места в столицата, за да може повече хора да разберат кога и къде могат да спортуват и водят активен и здравословен начин на живот.

Шест електронни табла, монтирани на възлови места, ще дават  информация за спортния живот в София, обясни Анатолий Илиев от фондация „София – европейска столица на спорта”.

На тези табла ще има информация за клубове, федерации и местата, където се провеждат спортни занимания. Всичко това е качено в програма.

 „Спортният живот в София е много развит. Няма да се спирам на събитията на Витоша. Само ние от фондацията имаме 21 събития. Предстои на 10 юли голямо събитие с колоездене и бягане. Все повече и повече хора се включват”, каза Илиев. По думите му голям интерес предизвикват стрийтфитнесите, паркур и др. „Първенството се държи от художествената гимнастика. Там клубовете са безбройни”, обясни Илиев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.