Униформените забелязали крещяща жена, опряла нож в тялото на момче

Столични полицаи задържаха 40-годишна жена, която опряла нож в корема на 10-годишно момче и го заплашаила с убийство. Това е станало в района на булевардите „Черни връх“ и „Евлоги и Христо Георгиеви“ в София в понеделник следобед, съобщават от МВР.

Патрулиращи полицаи от столичната "Пътна полиция" чули детски писъци. Униформените забелязали крещяща жена, опряла нож в тялото на момче. В резултат на бързата намеса на служителите на МВР бил предотвратен евентуален инцидент с възможни тежки последици.

Жената е задържана. От Софийската районна прокуратура съобщиха, че по случая е образувано досъдебно производство срещу извършителката С.П, която е осъждана. Предвид възможността да извърши друго престъпление, прокурор е постановил задържането й за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Пред разследващите жената е казала, че е извадила нож, защото някой я целел с камъни.

Ако бъде призната за виновна, жената може да получи наказание от максимум шест години затвор.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.