"Предсрочни избори ще има - да, но въпросът е кога и какво ще правим до тях”, заяви Мустафа Карадайъ

Консултациите при президента продължават. На третата за деня среща дойдоха представители на ДПС.

СНИМКИ ОТ КОНСУЛТАЦИИТЕ ПРИ ПРЕЗИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

На въпрос на президента може ли страната да си позволи да остане без работещ парламент и каква е ролята на ДПС за излизане от кризата, Мустафа Карадайъ заяви, че са нужни предсрочни избори. 

ГЕРБ при президента: Страната е в серия от кризи, поемаме отговорността да намерим решения

“Намираме се в социална, икономическа и енергийна криза. В тази ситуация вече имаме и политическа криза. Още през април заявихме, че формулата за съставяне на мнозинство в НС и сегашната власт в оставка е грешна. Политическата логика диктува тази власт, която е основана на омразата, противопоставянето и реваншизма, няма как да издържи и ще падне. Още тогава заявихме, че ще ни предстоят избори”, каза Карадайъ. 

ПП при Радев: Не сме готови да дадем властта на шепа хора, които да ограбят народа

“В такива кризисни ситуации ДПС винаги е играела отговорна роля. За да бъде променена формулата, по която се конструират процесите на политическия терен, са нужни предсрочни избори”, категоричен бе той, но поясни, че те трябва сериозно да се обсъдят. “Ние не бягаме от нашата отговорност. Предсрочни избори ще има - да, но въпросът е кога и какво ще правим до тях”, заяви Мустафа Карадайъ.

“Честит празник! Днес е празник на демокрацията. Надяваме се с нашия конструктивизъм да сме допринесли, да сме били полезни на президента, за да вземе своето решение”, каза лидерът на формацията на излизане от Президенството. 

Карадайъ потвърди още веднъж, че според него предстоят избори, защото “в последните 32 години не е имало по-лош кабинет от настоящия”. “Съревновават се с този на Жан Виденов”, каза депутатът от ДПС.

Той отрече ДПС да е била подлагана на външен натиск, но каза, че има натиск на база ценностите на партията.

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.