„Видимо е, че изпитва дискомфорт във функциите си, тесни са му", каза още той

Президентът Румен Радев изпитва дискомфорт във функциите си иска да участва в реалното правене на политика. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Атанас Зафиров в студиото на „Офанзива”.

„Видимо е, че президентът изпитва дискомфорт във функциите си. Те са му тесни. Той иска да участва в реалното правене на политика. Единственият шанс за това е чрез служебни кабинети. Ситуацията доказва това наше твърдение”, каза той.

БСП откри предизборната си кампания на Бузлуджа

Запитан дали в партията има разочарование от факта, че върнаха третия мандат и не успяха да съставят правителство, Зафиров отговори: „Няма как, когато си полагал истински усилия, не декларативни неща, а се случи, когато си вярвал искрено, че това, което правиш, е за добро, а то не стане, да не се изпита известно разочарование. И то от не от това, че БСП вече няма да бъде във властта, а от това, че не успяхме да свършим докрай работата ни и да продължим социалната линия, която заложихме през последните 6 месеца”.

По думите му е факт, че „задкулисието и тъмни сили” са се сдружили и са свалили този кабинет. „Те се почувстваха застрашени за своите икономически интереси. Факт е, че те атакуваха и президента. Тогава ние бяхме първите, които излязоха в негова подкрепа. Когато те обаче атакуваха правителството, ние не получихме подкрепа от президента. Това ни дава основание да казваме, че по някакъв начин той също е съпричастен към това действие”, коментира зам.-председателят на ПГ на „БСП за България”.

Зафиров, БСП: Таван на цената на горивата ще е ефективна мярка

„И в речта на Нинова днес чухте, че ние оставяме една подреден и добре работеща икономика. Доказват го и европейските статистики, където икономиката ни е във възход и сме на първо място в ЕС, показва го и ръстът и на БВП, и на доходите. Това в никакъв случай не носи характеристиките на „хаотично”, както беше определено състоянието на икономиката”, посочи той.

Относно това дали са водени разговори с Крум Зарков за това да бъде министър на правосъдието в предстоящия служебен кабинет, Атанас Зафиров коментира: „По никакъв начин към момента нашия колективен орган - Националният съвет не е давал съгласие за когото и да е било да бъде част от служебен кабинет. Всяко участие на социалист в такъв би трябвало да се тълкува като своеволно действие. Нямаме такива разговори досега”.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.