Нигерийският стартъп е основан от четирима приятели

Само 5 минути преди началото на лекциите й в университета, студентката Нанси Енюма тръгва от своя дом. С помощта на телефона си Нанси отключва електрическия си скутер и потегля към университета. Обикновено пътуването й отнема около 20 минути, но с електрическия скутер тя стига за 3 минути. “С него стигам по-бързо и навреме за лекциите си”, категорична е Нанси. Младата жена споделя още, че изпозлва скутера за развлекателни дейности в свободното си време или когато има нужда да релаксира.

Екотранспорт: Електрическите скутери - бързи и удобни (ВИДЕО)

„Trekk Scooters“ е екологична компания, ориентирана към технологичната мобилност. Стартъпът е основан през ноември 2021 г. в Pan Atlantic University, частен университет, разположен в Лагос, Нигерия. Започва да предлага услугите си предимно на ученици и студенти. За по-малко от година “Trekk Scooters” се разширява и започва работа с още 2 училища. На тяхна територия имат общо 50 скутера, с които са записали повече от 22 000 пътувания. 

Електрическите тротинетки - модерния и природосъобразен начин за придвижване в града

Стартъпът е основан и финансиран от четирима приятели. Идеята за него идва след като те самите станали почитатели на транспорта с електрически скутери, по време на живота им в чужбина. 

Тротинетките на “Trekk Scooter” развиват до 20км/ч и могат да бъдат карани в продължение на 6 часа при едно зареждане. Предприемчивите създатели на “Trekk Scooter’ споделят, че следващият им приоритет е да създадат предпазни аксесоари, които водачите на носят, за да бъдат по-защитени. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Ройтерс