Съдът постанови задържане под стража за Борислав Панев

Задържане под стража за Борислав Панев. Това реши съдът. Той беше обвинен за убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге. От разпита на Елизабет Ланге, която е съпруга на убития мъж, става ясно, че Панев е замислял убийството от месеци.

Обвиненият за убийството на Удо Ланге се изправя пред съда

Пред съда Борислав Панев се представи като заместник-управител във фирмата за производство на хляб на убития бизнесмен и отрече да има нещо с престъплението. Съдът обаче прие друго. На 11 август Панев издебнал Ланге в гаража му. Първо го зашеметил с електрошок. След това се качил на гърдите му, като му счупил няколко ребра и причинил кръвоизлив на белия му дроб. През това време притискал памук с хлороформ към носа и устата на бизнесмена.  

Първоначално се твърдеше, че Удо Ланге е починал от естествена смърт. „По трупа няма външни следи от насилие, това е подвело разследващите. Затова при аутопсията се видя, че има проблем”, каза прокурорът Аделина Алексиева.

Убийството било планирано от месеци, разказала жената на Ланге пред разследващите. „Той ми каза, че не е участвал в това престъпление. Поискал е записи от камери къде се е намирал целия ден”, каза адвокатката на обвинения в убийството Детелина Попова.

Мотивът за престъплението остава личен, потвърди и съдът. Става дума за силните чувства на Панев към Елизабет Ланге. Решението за ареста може да бъде обжалвано.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.