Вижте къде се предлага типичното за района ябълково вино

Едно от местата във Франкфурт, което привлича милиони туристи, е старият градски квартал. Унищожен е от въздушна атака през Втората световна война. През 2018 г. започва реконструкция на част от сградите. Реставрирани са 15 къщи, а 20 са изградени наново, в стар стил.

Архитектът Йохем Йордан възстановява една от най-красивите стари къщи - „Златните везни”. Някога тя е била собственост на холандски търговец и сладкар. „Имахме късмет със „Златните везни” и някои други сгради, че все още имаше редица оригинални компоненти, оцелели от войната”, разказва архитектът.

„Без резервация”: Най-романтичните кътчета на Германия (ВИДЕО)

Историческата църква „Паулскирхе” е другата забележителност, която задължително трябва да се види. Това е първата възстановена сграда след Втората световна война. „Днес се използва за специални събития. Всъщност, това е една от най-значимите зали за събития в Германия. Наградата „Гьоте” например, се връчва тук”, разказва историкът Томас Бауер.

„Без резервация”: Разходка и сафари в един от най-известните резервати в света (ВИДЕО)

В обиколката на Франкфурт, трябва да се включи и „Брегът на музеите”,  където се намира и най-старият градски музей на изкуствата в Германия- „Щедел”. А в квартал „Заксенхаузен” се предлага типичното за района ябълково вино.

Още красиви гледки от Франкфурт, вижте във видеото. То е част от предаването „Без резервация“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 15.30 ч. и понеделник от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.