Потопете се в атмосферата на Масай Мара в Кения

Поредният епизод на предаването „Без резервация” на „Дойче веле” Дру Фрати и съпругата му Юли ни отвеждат в един от най-известните резервати в света – Масай Мара в Кения. Той представлява обширна равнина и дом на племето масай.

Една от най-популярните сафари дейности там е „откриването на големите 5” – лъв, носорог, бивол, слон и леопард. Терминът датира от времето, когато ловът на диви животни е бил позволен. Именно тези видове били ценна плячка за ловците, защото били най-трудни за убиване и който успеел да отстреля и петте, получавал специален трофей.

„Без резервация”: Най-романтичните кътчета на Германия (ВИДЕО)

Масай Мара е една от най-силно защитените райони в Кения. Там с туристите работят опитни рейнджъри и водачи, които карат посетителите да се чувстват сигурни и да се насладят на пътуването си. Животните пък са свикнали с джиповете и не ги възприемат като плячка или заплаха.

Другата голяма атракция в района е разходката с балон. Тя започва по изгрев слънце. Ако имате късмет, може да видите много животни от птичи поглед, дори такива в други страни, включително Танзания.

Вилнюс – „дом” на холивудски продукции с независима република в центъра (ВИДЕО)

Обиколката в резервата ни отвежда и в едно село на потомци на племето масай. Много от тяха все още живеят като номади, но приветстват посетители и ги потапят в автентичната атмосфера на ежедневието си. Срещу такса от около 20 долара, гостите може да видят типична къща отвътре и да се забавляват с местните песни и танци. А парите от таксата се използват за подкрепа на общността.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Без резервация“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 15.30 ч. и понеделник от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.