Насладете се на великолепни гледки от Бавария и поречието на река Лех

Поредният епизод от предаването на „Дойче веле” „Без резервация” ни отвежда на разходка из някои от най-романтичните кътчета на Германия. Водещият Лукас Щеге тръгва с велопоход през Алпите – от границата между Австрия и Германия, и ни пренася сред красивата природа и забележителностите на Бавария.

Той кара по течението на река Лех. Маршрутът му минава през баварския град Фюсен, който има красива стара част, със средновековни улици и исторически сгради. Фасадната живопис е типично баварска.

Най-впечатляващите градини по света (ГАЛЕРИЯ)

Истинско удоволствие се оказва разходката по „Романтичната улица”, по която всеки турист, посетил това приказно градче, трябва да мине.

Лукас стига и до кралския дворец във Вюрцбург - великолепен бароков замък, който се счита за един от най-големите и най-красивите в цяла Германия. Резиденцията е заобиколена от прекрасни градини.

Замъкът Нойшванщайн или къде се раждат приказките (ГАЛЕРИЯ)

Маршрутът отвежда пътешественика и до замъка „Нойшванщайн”. Великолепна гледка към него се ракрива от езерото Форгензее, което мнозина определят като бижуто на Бавария.

След това Лукас посещава Лансберг ам Лех - град в Горна Бавария, на около 55 км западно от Мюнхен. Той е разположен е на 585 м надморска височина на Баварското плато.

Кадри от прекрасната разходка по течението на Лех гледайте във видеото. То е част от предаването „Без резервация“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 15.30 ч. и понеделник от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.